Back

ESCI-UPF

Jordi Puig, 25 anys a ESCI-UPF

  • 18/09/2024
  • 2 mins reading time
Jordi Puig 25 anys
Foto: ESCI-UPF (Martí Nogués)

Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.

L’inici del curs 1999-2000 va ser diferent per a en Jordi Puig. Després d’un any com a professor extern, va entrar a formar part de la plantilla d’ESCI-UPF com a coordinador de primer curs, una promoció de la que, per ser la seva primera, en guarda molts bons records.

Puig reconeix que aquell 1 de setembre no es podia ni imaginar quant de temps estaria vinculat a la institució, tot i que des de bon principi es va sentir partícip del projecte, ja que “era una proposta acadèmica molt innovadora i engrescadora, amb un programa tan necessari com ben pensat i que tenia molt de potencial”.

Al llarg d’aquests anys, Puig ha impartit vàries assignatures, primer al GSCI i després al GNMI: economia, estadística, anàlisi de dades, microeconomia… I això sense tenir en compte la docència en altres programes! D’altra banda, també ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat acadèmica. Va entrar sent coordinador de curs per després passar a ser cap de Relacions Internacionals, cap d’estudis i cap de Qualitat, posició que encara ocupa.

Durant aquests 25 anys, Jordi Puig reconeix que la institució s’ha anat construint, tal com ho ha fet l’edifici. De fet, recorda que quan va començar a donar classes, la tercera, quarta i cinquena planta encara estaven per fer. De la mateixa manera, ESCI-UPF també s’ha anat consolidant. El 1999, la universitat estava focalitzada en el desplegament del títol i la internacionalització era mínima, una situació que ha canviat radicalment.

En els canvis que afecten aquest últim punt, Jordi Puig ha tingut un paper destacat. La internacionalització ha passat de ser una cosa anecdòtica a ser un dels emblemes de la institució, no només pel que fa al nombre de convenis amb universitats estrangeres, sinó també per l’oportunitat de viure una experiència internacional que s’ofereix a aquells que no poden o no volen marxar fora. Per a Puig, haver aconseguit “generar un entorn i un clima internacional tant pels que marxen com pels que es queden a casa” és tot un senyal de maduresa de la institució.

Igualment, creu que aquests canvis tan substancials també es reflecteixen en l’àmbit de les relacions amb les empreses i valora molt positivament haver passat “d’haver d’explicar molt bé qui érem i què oferíem” a tenir una àmplia borsa d’empreses on “no només coneixen què fem i com ho fem, sinó que a més ens venen a buscar”.

Per últim, al preguntar-li pels moments més especials viscuts al llarg d’aquests 25 anys, Puig recorda amb molta alegria l’aprovació de la verificació del grau, un procés en el qual hi va participar activament i que recorda tant per com es va produir com per tot el que representava: “era el juliol del 2009 i estàvem en temps de descompte del curs acadèmic. Va ser un moment que recollia molta feina feta, moltes il·lusions, i era un reconeixement públic a tot el treball que es portava fent des de feia 15 anys”.

D’altra banda, tampoc se’n pot estar de mencionar les petites fites aconseguides al llarg dels 20 anys com a cap de Relacions Internacionals. “Cada vegada que es signava un conveni era motiu de celebració”. Vistos amb la distància que només el temps sap donar, aquests “petits èxits” són els que han acabat conformant l’extensa xarxa d’universitats internacionals que actualment té ESCI-UPF.

We also recommend you