Back

ESCI-UPF

Alexia Piqué, Martí Parera i Anna Medallo s’emporten el premi de TFG de Càritas

Càritas TFG social
Marta Plujà, coordinadora del programa Universitats amb cor, en la presentació dels Premis TFG a ESCI-UPF. / Foto: ESCI-UPF (Martí Nogués)

Càritas Diocesana de Barcelona premia els Treballs de Fi de Grau que destaquen pel seu contingut social. La setmana passada es van donar a conèixer els guanyadors del GNMI dels cursos 2021-2022, 2022-2023 i 2023-2024: Alexia Piqué, Martí Parera i Anna Medallo.

Des de l’any 2014, Càritas Diocesana de Barcelona ha establert una col·laboració amb les universitats catalanes per promoure la sensibilització social entre els estudiants: Universitats amb cor. Aquesta iniciativa es materialitza anualment mitjançant la distinció honorífica als Treballs de Fi de Grau (TFG) que destaquen pel seu contingut social.

Amb acords signats amb 48 centres universitaris, incloent-hi ESCI-UPF, Càritas incentiva els estudiants a abordar temàtiques socials rellevants en els seus projectes de final de grau. Per optar a la distinció, els TFG han de presentar propostes de valor en forma d’Acció Social, Sensibilització o Denúncia, buscant generar un impacte positiu en la societat.

A través d’aquesta iniciativa, Càritas Diocesana de Barcelona reafirma el seu compromís amb l’educació i la promoció de valors socials entre les noves generacions. L’organització busca fomentar una consciència crítica i compromesa amb les problemàtiques actuals, convertint els estudiants en agents de canvi en les seves comunitats i contribuint a la construcció d’una societat més justa i solidària.

Els treballs dels estudiants d’ESCI-UPF premiats al llarg dels anys reflecteixen la diversitat i la profunditat de les possibilitats d’enfocar el contingut social del projecte. En aquest sentit, la setmana passada Marta Plujà, Tècnica de Sensibilització, Socis i Donants de Càritas i coordinadora del programa Universitats amb cor, va fer entrega del premi del curs acadèmic 2023-2024 a l’alumni Anna Medallo pel seu treball “Cinema and Marketing Promotional Plan for the Movie 4 Paredes”. Plujà va valorar molt positivament l’enfocament social que l’Anna Medallo va donar al treball, així com la originalitat i la visió innovadora de la seva proposta.

Durant la xerrada de Plujà, en què va presentar la iniciativa dels premis de TFG de Càritas als actuals alumnes de 4t del GNMI, també es van donar a conèixer els premiats dels cursos 2021-2022 i 2022-2023, Alexia Piqué i Martí Parera. El treball d’Alexia Piqué estudiava el llançament d’una botiga de roba a pes a Barcelona i el de Martí Parera un pla de negoci per al col·lectiu Top Manta.

We also recommend you