Jordi Puig, coordinador d’idiomes del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals, explica la importància que tenen els idiomes en uns estudis de projecció internacional com són els del GNMI i presenta els motius pels quals, a partir del curs que ve, els alumnes que trïin el francès com a quarta llengua podran escollir entre dos nivells d’entrada.
L’aprenentatge de llengües és, juntament amb la mobilitat d’estudiants, un element essencial en la internacionalització curricular durant l’etapa universitària.
El grau en Negocis i Màrqueting Internacionals incorpora aquest ingredient com un dels seus trets distintius més rellevant, mitjançant la consolidació de l’anglès com a llengua vehicular –integrant el treball de continguts i de competències en més d’un 50% de les assignatures de la titulació en un entorn d’aprenentatge internacional i multicultural– i també a través de l’aprenentatge d’una quarta llengua i la seva incorporació curricular, amb crèdits obligatoris durant el primer i segon curs i mitjançant crèdits optatius amb la seva aplicació al món dels negocis, durant el tercer i/o quart curs.
ESCI-UPF entén l’aprenentatge competencial de llengües estrangeres, combinat amb una formació àmplia i transversal en negocis i màrqueting internacionals, com a una eina clau en l’acostament a noves cultures i a altres maneres de mirar el món, i també com a una excel·lent palanca en la forja tant de llaços personals i culturals com de relacions econòmiques.
Amatent a les necessitats d’internacionalització de les empreses catalanes que desitgen incorporar als seus equips persones multilingües, des del curs 2020-2021, el currículum del grau en Negocis i Màrqueting Internacionals afegeix la llengua àrab dins de l’àmplia programació de llengües estrangeres que s’ofereixen amb regularitat: alemany, francès, japonès, rus i xinès mandarí.
Per a la llengua francesa, oficial en 29 països (França, Bèlgica, Suïssa, Luxemburg, Canadà, Líban, Vietnam, Marroc, Tunísia o Camerun entre d’altres) així com en multitud d’organismes internacionals oficials, es constata un creixement i una intensificació en el seu ús com a llengua franca a l’hora de fer negoci internacional.
De fet, com a llengua global, el francès està esdevenint un criteri fonamental de distinció en els processos de selecció laboral en el nostre entorn empresarial més proper. En resposta a aquesta necessitat, expressada pels ocupadors i confirmada pels nostres alumni, des del proper curs 2023-2024 es programaran dos nivells d’entrada a l’aprenentatge de la llengua francesa (principiant i intermedi).
A aquells estudiants que triïn aquesta llengua, la combinació del seu aprenentatge amb estades en alguna de les universitats i escoles de negocis francòfones amb les que ESCI-UPF manté relacions de cooperació acadèmica i d’intercanvi d’estudiants (5 a França, 1 a Bèlgica, 2 al Marroc i 2 al Quebec-Canadà) els permetrà amplificar-ne l’exposició i aprofundir en la internacionalització curricular i contribuirà a modelar una actitud propícia envers el multiculturalisme.
Recently, the ESCI-UPF alumni Júlia Nadal joined our Market Research Analytics class to share her long experience working in market research. The session gave us an enriching behind-the-scenes view of how market research supports strategic decision-making in global companies.
El passat 8 de novembre, els estudiants de tercer del GNMI vam tenir l’oportunitat de conèixer de prop el funcionament d’empreses capdavanteres en la indústria a través d’un road trip a Reus, de la mà de la Cambra de Comerç de Reus, amb un programa molt enriquidor on vam poder visitar Fermator i Grup Unió.
Càritas Diocesana de Barcelona premia els Treballs de Fi de Grau que destaquen pel seu contingut social. La setmana passada es van donar a conèixer els guanyadors del GNMI dels cursos 2021-2022, 2022-2023 i 2023-2024: Alexia Piqué, Martí Parera i Anna Medallo.
Leave a message