Participació activa d’ESCI-UPF a la Setmana d’ACCIÓ
20/10/2022
1 min reading time
Cada any, els exportadors tenen una cita a la Setmana de la Internacionalització on reuneixen per reforçar el networking, per escoltar novetats sobre l’evolució política i econòmica mundial i per reunir-se amb els responsables de les diferents oficines comercials a l’estranger d’ACCIÓ. Enguany, després d’unes edicions en remot fruit de la pandèmia, tornava la normalitat en una trobada que s’ha celebrat al World Trade Center de Barcelona.
En un context on la inestabilitat geopolítica i econòmica és evident (inflació, guerra, tensions en el mercat energètic i ralentització del creixement econòmic), les dades del comerç exterior són prou optimistes: hi ha més de 17.00 empreses exportadores que ho fan amb regularitat i enguany unex xifres de vendes a l’exterior que sembla que superaran els més de 80.000 MEUR de l’any passat.
Un element a destacar és l’elevat nombre d’alumni d’ESCI-UPF que hi van participar, tant com a ponents com a integrants dels diferents ens i organismes que hi col·laboren.
ESCI-UPF va participar amb un stand propi liderat pel Career Service i, a més de la xerrada del professor Pelayo Corella, dos alumni van prendre part en l’anomenat Speakers’ Corner: la també professora d’ESCI-UPF i consultora, Marta Ortega, que va parlar sobre la necessitat de digitalitzar les empreses per desenvolupar el potencial exportador d’aquestes; i Mercè Matarín, trade finance de Caixabank, que va fer un repàs dels principals errors, tots ells fàcilment evitables, que es solen cometre a l’hora d’exportar.
Ahir al matí va tenir lloc la Jornada d’empreses, un punt de trobada entre alumnes i empreses perquè els nostres estudiants coneguin l’ampli ventall de possibilitats que tenen a l’hora de triar posició i sector on desenvolupar les seves pràctiques.
El passat 8 de novembre, els estudiants de tercer del GNMI vam tenir l’oportunitat de conèixer de prop el funcionament d’empreses capdavanteres en la indústria a través d’un road trip a Reus, de la mà de la Cambra de Comerç de Reus, amb un programa molt enriquidor on vam poder visitar Fermator i Grup Unió.
Xavier Fornt, profesor de Banca Internacional en el Máster en International Management, escribe sobre los BRICS y plantea cómo quedarían las peticiones de los países candidatos a formar parte de la alianza de tener que cumplir requisitos económicos similares a los de la UE.
Leave a message