Mireia Vera, responsable de la Unitat d’Inclusió a ESCI-UPF, explica en què consisteix el Programa d’acompanyament. Dissenyat per a facilitar la integració de l’alumnat de primer curs, aquest programa posa en contacte alumnes de cursos superiors que faran de mentors als que comencen aquesta nova etapa.
Neguit, nervis, incertesa, nou ambient, noves cares… Adaptar-se a la universitat és tot un repte. Així es poden sentir totes aquelles persones que decideixen fer el pas al món universitari. Per això, des d’ESCI-UPF hem creat la segona edició del Programa d’acompanyament per a tots aquells alumnes de nou ingrés i així facilitar la seva integració i ràpida adaptació a la universitat.
Tots els estudiants nouvinguts podran rebre, de mans dels més veterans, assessorament i orientació per fer la seva estada el més còmode possible. Cadascun disposarà d’un mentor, un alumne d’ESCI-UPF de cursos superiors que portarà a terme una tasca d’acompanyament per fer el seu procés d’adaptació més lleuger i integrar-lo a la vida universitària.
Des del Servei d’Inclusió d’ESCI-UPF, busquem alumnes que vulguin fer aquesta tasca com a voluntaris. Volem comptar amb tu, que vas passar per la mateixa situació i qui millor per poder transmetre aquesta experiència a les noves incorporacions, per a què puguin gaudir del món universitari des dels inicis.
Addicionalment, també podràs ajudar als alumnes amb necessitats educatives especials que sol·licitin acompanyament, per donar-los suport i guiar-los durant la seva trajectòria acadèmica.
Les funcions del mentor consisteixen en ser el referent per resoldre dubtes sobre la vida universitària, del dia a dia a classe o sobre la ciutat; qüestions que poden sorgir durant el primer any a la universitat. La teva tasca serà molt útil per transmetre els nostres valors com a institució, fomentar la participació i ús dels serveis que ofereix l’escola i, sobretot, empoderar als nous estudiants.
Com a mentor voluntari podràs gaudir de xerrades en creixement personal, lideratge i motivació, entre d’altres; conèixer a noves generacions i compartir interessos. A més, podràs convalidar un crèdit RAC per la teva tasca de voluntariat.
Així mateix, tindràs l’oportunitat de poder desenvolupar les teves habilitats de lideratge, potenciar la comunicació i augmentar la vinculació entre els companys.
Si et consideres una persona amb interès social, inquietud, amb ganes d’ajudar i entusiasta, aquest és el teu voluntariat!
Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Un any més, ESCI-UPF aposta per plasmar el curs acadèmic a través de la veu d’artistes plàstics que s’inspiren en la universitat per crear una estampa institucional. Enguany, l’artista encarregada de representar el curs 2022-2023 ha estat l’escocesa Jo Milne.
Leave a message