En aquest estudi també hi han col·laborat investigadors de la Universidad de Cantabria, la Universidad de Santiago de Chile, la Universidad Católica del Perú, el Luxembourg Institute of Science and Technology i la Universitat de Lleida.
Els patrons de consum alimentari tenen un important impacte en la sostenibilitat. Per això, a l’hora de proposar pautes dietètiques, cal valorar quines conseqüències nutricionals, ambientals i econòmiques se’n desprenen.
Amb aquest objectiu, l’estudi ha aplicat una metodologia basada en un model d’optimització multi-objectiu que analitza quina és la màxima contribució nutricional, les mínimes emissions de gasos d’efecte hivernacle i els mínims costos dels patrons de consum. Aquesta metodologia permet identificar la ingesta òptima de cada producte alimentari per assolir el nivell màxim de dietes nutricionals, ambientals i econòmiques.
La investigació parteix de l’anàlisi de sis patrons de consum alimentari circumscrits al context espanyol: un basat en el consum d’aliments actual i cinc propostes alternatives. Els resultats de l’estudi indiquen que augmentant el consum de fruita, verdura i llegums, i reduint el de carn i peix, és possible definir patrons dietètics amb perfils nutricionals millorats i impactes ambientals reduïts sense costos addicionals.
In a new paper published in the Sustainable Production and Consumption journal, researchers from the UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change at ESCI-UPF contribute to calculating the true cost of different protein sources.
Els investigadors de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic d’ESCI-UPF Laura Batlle-Bayer, Alba Bala i el Dr. Pere Fullana, juntament amb Rosa Colomé, professora d’ESCI-UPF, han analitzat la introducció de menús escolars amb baixes emissions de carboni a les escoles públiques de Barcelona.
Leave a message