L’article es fonamenta en la creixent preocupació social cap a la cura del medi ambient. Conceptes com sostenibilitat, economia circular i lluita pel canvi climàtic són coneguts per la població, per aquest motiu es busquen mecanismes que permetin fer front a la gestió de residus.
Implementar un sistema de dipòsit i devolució d’envasos (SDDR) és una de les possibilitats estudiades pel govern i diverses institucions. Aquest procediment significa que el consumidor paga un dipòsit d’embalatge quan compra un producte i aquest dipòsit se li retorna quan fa la devolució de l’envàs.
Per tal que sigui efectiu, aquest sistema exigeix el compromís i participació dels consumidors. Si tenim en compte que la implementació del sistema requereix d’una despesa important, calia estudiar quina és la percepció del públic.
El que recull aquest article són els resultats de l’estudi qualitatiu respecte la impressió dels ciutadans. Sembla que els consumidors espanyols no veuen amb bons ulls que s’apliqui aquest sistema de recollida d’envasos, ja que la informació proporcionada no es valora i els canvis d’hàbits que això suposa no estan ben vistos.
El pasado 28 de marzo, Cristina Campos, investigadora de la Cátedra Unesco de Ciclo de Vida y Cambio Climático de ESCI-UPF, defendió con éxito su tesis doctoral en la Universidad de Cantabria.
An international consortium of research institutions and innovative companies, led by the UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change at ESCI-UPF, has published a comprehensive review on the major contributions of mechanochemistry as a significant advancement in Green Chemistry.
Last month, the students of the Master of Science in Sustainability Management, jointly offered by ESCI-UPF and BSM-UPF, visited the Integrated Valorisation Plant located in Sant Adrià de Besòs to better understand the waste management treatment processes in the Metropolitan Area of Barcelona.
Leave a message