L’estiu ja arriba amb les seves begudes refrescants per a combatre la calor, cremes solars, complements indispensables com les ulleres de sol o sopars a la fresca. Moltes d’aquestes activitats tenen conseqüències negatives en el medi ambient, però la bona notícia és que hi ha una alternativa sostenible.
Per a viure l’estiu al màxim, sense oblidar-nos del planeta, hi ha quatre idees senzilles que t’ajudaran a gaudir d’una temporada estival més sostenible:
1. Porta ampolles d’aigua reutilitzables
Amb la calor de l’estiu, és important mantenir-se hidratat, però això no té per què significar utilitzar ampolles d’aigua de plàstic d’un sol ús. Segons l’ONU, cada minut es compren un milió d’ampolles de plàstic. Gairebé el 70% o més acaben al medi ambient o als abocadors i més de 13 milions arriben al mar cada any, perjudicant la vida marina. A més, la producció de plàstic també es basa en l’ús de combustibles fòssils i produeix grans emissions de gasos d’efecte hivernacle. Amb aquestes dades, queda clar que el més sostenible és portar la nostra pròpia ampolla reutilitzable.
2. Utilitza cremes solars biodegradables
A l’hora d’escollir la protecció solar per aquest estiu, cal optar per una opció que ens protegeixi tant a nosaltres com al medi ambient, és a dir, una opció més sostenible. La ciència ha demostrat que alguns dels components químics que porten les cremes solars tenen efectes nocius pels ecosistemes marins, especialment pels coralls i tots els organismes aquàtics que en depenen. Per tant, per tal d’afavorir la conservació del medi marí sense deixar de protegir-nos contra el sol podem optar per les cremes solars biodegradables, que no tenen en la seva composició cap producte químic nociu i només inclouen productes biodegradables.
3. Llueix les teves ulleres de sol sostenibles
Per a la fabricació d’ulleres de sol, habitualment s’utilitza el plàstic, però ja podem trobar al mercat solucions més sostenibles fabricades amb materials com la fusta o el plàstic reciclat, que suposen una alternativa més ecològica. I no només el material és important, tenir en compte on es produeixen les coses que comprem i escollir opcions de proximitat contribueix a aconseguir i fomentar un comerç més just i sostenible.
4. Prepara sopars vegetarians
L’estiu és el moment perfecte per convidar als amics o la família a sopar. El menú, per ser el més sostenible possible, ha d’incloure verdures i fruites de proximitat i de temporada per contribuir al desenvolupament rural integrat al territori des del punt de vista ambiental, econòmic i social, i afavorir la vinculació entre els àmbits rural i urbà i els de producció i consum. A més de reduir la contaminació derivada del transport.
Aquests són només alguns dels canvis que podem incloure a les nostres rutines estivals per a contribuir a la sostenibilitat. Quines són les teves recomanacions?
Después de más de un siglo de ocupación, guerras, explotación y corrupción, el Congo sigue siendo un país en manos de los intereses de grandes grupos que extraen todo tipo de materias primas. La historia de este país es la vergüenza de nuestro mundo.
El terme “repúbliques bananeres” avui es fa servir de manera despectiva per parlar de governs poc seriosos, corruptes o amb nul·la autoritat de portes enfora. Però darrere aquest concepte s’hi amaga la història de l’explotació dels recursos i els habitants de l’Amèrica Central.
El Nobel John Nash va destacar per la seva feina en la teoria del joc, geometria diferencial i equacions diferencials parcials, que han proporcionat coneixement de les forces que actuen sobre l’atzar i els esdeveniments en els sistemes complexes de la vida diària. Les seves teories s’utilitzen en economia de mercat, informàtica, biologia evolutiva, intel·ligència artificial, comptabilitat, política i teoria militar.
Leave a message