Per aquest cap de setmana us portem un coronafoodies amb un dinar complet, de plat i postres. Us presentem la pasta de fajol i us proposem un mix de fruites fresques per passar la calor.
El fajol o blat sarraí, tot i el seu nom, és un pseudocereal sense gluten. Si bé encara s’està obrint pas a les nostres cuines, té grans beneficis que s’atribueixen al seu consum: antioxidant, antiinflamatori i anticancerigen. Antigament, en la nostra cultura, el blat sarraí servia per alimentar el bestiar i no per al consum humà, com ja feia la cultura asiàtica.
L’aportació de vitamines del grup B i ferro fan que sigui un bon aliat contra l’anèmia i, a més, la seva riquesa en àcids grassos insaturats i greixos bons ajuda a la protecció cardiovascular. Els greixos bons i les proteïnes permeten que el fajol es pugui utilitzar com a substitut de greixos i espessants, ja que el 70% del gra és midó. És un aliment energètic i nutritiu i pot formar part de les dietes dels celíacs perquè no conté gluten. Per acompanyar aquest plat tan diferent de pasta, ho combinarem amb algunes verdures al gust, com la ceba, el carbassó i la pastanaga.
I per les postres, una senzilla macedònia que podeu preparar amb fruites del temps com el préssec (ric en fibra, aigua, vitamines A i C, diürètic i antianèmic), el plàtan (ric en potassi), la maduixa (amb vitamines C i K, ajuda contra problemes cardiovasculars, artritis i diabetis), i d’altres com el kiwi (antioxidant i amb molta vitamina C).
Per fer aquests plats de 2 racions només necessitarem 30 minuts: 20 minuts per la pasta i 10 minuts més per les postres.
Ingredientsper als macarrons:
250 g macarrons de fajol
1 pastanaga
1 carbassó
1 ceba
Sal
Oli d’oliva verge extra
Formatge parmesà
Ingredients per a la macedònia:
200 g maduixes
1 préssec
1 plàtan
1 kiwi
1 taronja
1 llimona
Instruccions per als macarrons:
Posem una olla al foc amb aigua, oli i sal. Quan comenci el bull, hi aboquem els macarrons. Ho deixem bullir durant 10 minuts
Mentre es cou la pasta, pelem i tallem la ceba i la pastanaga, i netegem i tallem el carbassó. Tot a daus petits
Posem una paella amb oli d’oliva al foc i hi tirem les verdures perquè es coguin
Quan estiguin els macarrons fets, els escorrem i els afegim a la paella perquè agafin el gust de les verdures i no se’ns refredin
Dos minuts després, ja podem parar el foc, emplatar i afegir-hi el formatge parmesà
Instruccions per a la macedònia:
Netegem les maduixes i pelem el préssec, el kiwi i el plàtan
Tallem totes les fruites a talls petits i les posem en un bol
Espremem la taronja, que donarà bon gust i farà la barreja més dolça, i també una llimona, que fa que la fruita no s’oxidi. Afegim el suc al bol de la fruita
Ho posem a la nevera i llest!
Quan ho servim en bols individuals, ho podem decorar, si volem, amb una fulla de menta
I per acabar bé la setmana, un repte de 10.000 steps per cremar calories a qualsevol lloc de casa, sense necessitar material!
Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!
Ara que comencem a sortir i podem deixar el confinament en un racó ben amagat de la nostra memòria, tancarem la secció de #coronafoodies. Han estat 33 receptes que hem compartit amb el desig de mantenir-vos saludables, però també per distreure-us de tantes hores tancats a casa. Esperem que gaudiu de la recuperada llibertat de moviments!
Ara que ve el bon temps són milers els tipus d’amanides que podem menjar. Avui us en portem dues, una de cigrons i l’altra d’alvocat, per encarar el cap de setmana de forma saludable. I no ens oblidem de l’activitat física!
Al coronafoodies d’aquest cap de setmana us portem un menú que podeu preparar com un primer i segon plat o bé fer-ne dos sopars diferents. Això sí, encara que ja podem sortir a fer una mica d’esport, al final de la recepta seguireu trobant la nostra recomanació d’activitat física per cremar calories!
Leave a message