Es necessita investigació per superar les crisis sanitàries
01/05/2020
1 min reading time
Foto: Pxhere (Mohamed Hassan)
La vacuna per al coronavirus encara no ha arribat. És important la investigació biotecnològica amb eines bioinformàtiques i genòmiques per resoldre l’actuació del virus sobre els pacients, així com la seva destrucció sobre les superfícies sòlides, sense oblidar els pròxims virus que vindran.
Encara no hi ha certesa sobre l’obtenció d’una vacuna per al coronavirus i és necessària l’ajuda tant del sector públic com del privat per poder resoldre els problemes de salut. Esteller fa una crida a tenir una mirada àmplia sobre la investigació, “és un virus molt contagiós, però n’hi ha d’altres més mortals”. A més, s’ha de pensar amb els pròxims virus “d’aquí a 4 o 5 anys”. No hem d’oblidar la prevenció i les mesures higièniques. La millor opció és impedir l’aparició de noves malalties i un dels consells és “evitar mercats d’animals vius amb proximitat humana”. Segons les dades científiques, és molt poc probable que el coronavirus tingui origen en un laboratori.
El nostre sistema immune i els limfòcits haurien de reconèixer i lluitar contra aquest virus i el grup de recerca d’Esteller està investigant el genoma humà amb eines genòmiques i bioinformàtiques. Per una banda, la investigació es centra en l’acció del virus sobre els pacients i, d’altra banda, en la destrucció del virus sobre les superfícies sòlides, que permetria la reutilització de les mascaretes. La nova proposta que llencen des de la Fundació és l’anàlisi de la relació entre la COVID-19, la leucèmia, el limfoma i la immunoteràpia, plantejant-se així la utilització de fàrmacs d’immunoteràpia per al coronavirus.
ESCI-UPF has achieved a significant milestone by securing funding from the prestigious “la Caixa” Foundation's Social Observatory for the project, "Food Education in Spanish Schools: Current Practices, Challenges and Future Opportunities (FoodEd)".
Els professors d'ESCI-UPF Joan Pere Plaza i Joan Ribas, juntament amb l'actual professor d'IQS Ramon Xifré, han explorat l'impacte que pot tenir per a l'economia catalana el context econòmic global. Les seves conclusions es va presentar fa uns dies al 4t Congrés d'Economia i Empresa de Catalunya al Col·legi d'Economistes.
The SUSTAINABILITY KNOWLEDGE event, held on February 25, 2025, at ESCI-UPF, Barcelona, was organized as part of the DesHealth Erasmus Project by the UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change at ESCI-UPF. The event brought together leading experts to explore how sustainability, education, and innovation can address key challenges in the healthcare sector.
Leave a message