Es necessita investigació per superar les crisis sanitàries
01/05/2020
1 min reading time
Foto: Pxhere (Mohamed Hassan)
La vacuna per al coronavirus encara no ha arribat. És important la investigació biotecnològica amb eines bioinformàtiques i genòmiques per resoldre l’actuació del virus sobre els pacients, així com la seva destrucció sobre les superfícies sòlides, sense oblidar els pròxims virus que vindran.
Encara no hi ha certesa sobre l’obtenció d’una vacuna per al coronavirus i és necessària l’ajuda tant del sector públic com del privat per poder resoldre els problemes de salut. Esteller fa una crida a tenir una mirada àmplia sobre la investigació, “és un virus molt contagiós, però n’hi ha d’altres més mortals”. A més, s’ha de pensar amb els pròxims virus “d’aquí a 4 o 5 anys”. No hem d’oblidar la prevenció i les mesures higièniques. La millor opció és impedir l’aparició de noves malalties i un dels consells és “evitar mercats d’animals vius amb proximitat humana”. Segons les dades científiques, és molt poc probable que el coronavirus tingui origen en un laboratori.
El nostre sistema immune i els limfòcits haurien de reconèixer i lluitar contra aquest virus i el grup de recerca d’Esteller està investigant el genoma humà amb eines genòmiques i bioinformàtiques. Per una banda, la investigació es centra en l’acció del virus sobre els pacients i, d’altra banda, en la destrucció del virus sobre les superfícies sòlides, que permetria la reutilització de les mascaretes. La nova proposta que llencen des de la Fundació és l’anàlisi de la relació entre la COVID-19, la leucèmia, el limfoma i la immunoteràpia, plantejant-se així la utilització de fàrmacs d’immunoteràpia per al coronavirus.
Silvia Ayuso, directora académica de la Cátedra MANGO de RSC, explica el proyecto pro bono realizado para la Fundació Ared para calcular el valor que la organización aporta a la sociedad.
The UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change at ESCI-UPF participates in the KijaniBox project, officially launched last month in Nairobi, Kenya, aimed at accelerating Africa’s green transition.
ECODES, with its Sanidad #PorElClima initiative, and the UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change at ESCI-UPF have established a collaboration agreement under the CATALYSE Horizon project, funded by the European Commission and coordinated by ISGlobal.
Leave a message