En el marc de la setmana del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ESCI-UPF presenta una unitat creada com a servei especialitzat en matèria de polítiques d’igualtat de gènere.
ESCI-UPF Igualtat neix amb la voluntat de prevenir i solucionar conflictes de violència masclista, homofòbia, bifòbia i transfòbia. En aquest sentit, la Comissió de Polítiques d’Igualtat de Gènere d’ESCI-UPF, creada al maig de 2019, ha desenvolupat les eines per poder dur a terme aquesta tasca. Els documents específics que s’han presentat durant l’acte de posada en marxa d’aquesta unitat han estat la diagnosi, el pla d’acció, el protocol per prevenir i solucionar conflictes, entre d’altres recursos.
Durant la presentació, Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, ha apuntat que la creació d’aquesta unitat respon a “nous costums, noves maneres de fer” i ha dit que d’aquí a uns anys no entendrem que ESCI-UPF Igualtat no hagués existit sempre. Per la seva banda, Xavier Carbonell, responsable d’aquesta unitat, ha explicat com ha sigut el procés de creació i tots els passos que s’han donat fins ara. També ha puntualitzat que la UPF i tots els centres adscrits estan alineats i treballant conjuntament en aquest tema, encara que cada centre treballi segons les seves particularitats. A continuació, Laia Serradell, en qualitat de coordinadora de la unitat ESCI-UPF Igualtat, ha compartit els detalls de la feina feta fins el moment: des dels objectius i funcions, fins als documents i protocol d’actuació. Cal remarcar la creació d’un correu electrònic específic per atendre les consultes i un espai habilitat a Aul@esci amb tota la informació relativa a aquest servei.
ESCI-UPF aposta, un cop més, per donar resposta a les demandes d’una comunitat universitària diversa. El servei d’ESCI-UPF Igualtat s’afegeix al Programa d’Inclusió, per a alumnes amb necessitats educatives específiques, o el servei d’atenció psicològica telefònica il·limitada i gratuïta que s’ofereix en col·laboració amb Fundación Salud y Persona.
Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Un any més, ESCI-UPF aposta per plasmar el curs acadèmic a través de la veu d’artistes plàstics que s’inspiren en la universitat per crear una estampa institucional. Enguany, l’artista encarregada de representar el curs 2022-2023 ha estat l’escocesa Jo Milne.
Leave a message