2024, un any de canvis
20/12/2024
Com ja és tradició, a ESCIUPFNews ens acomiadem de l’any amb la nostra selecció dels articles més destacats que hem publicat al llarg del 2024.
La conferència del mexicà del passat dijous 14 de febrer va impactar de manera diferent als estudiants, professors i alumni que hi van assistir. Compartim el punt de vista de Carla Altés, alumne de 2n curs de GNMI. Més enllà de les diferències culturals que hi pogués haver i que es van veure en la forma del discurs, el missatge va arribar alt i fort.
Odín Dupeyron ens va venir a parlar de coses de la vida, d’allò que ell escriu. Autor, escriptor i filòsof (així es defineix), va xerrar de límits, de pors i de l’optimisme absurd on assegura que la majoria estem submergits.
Vaig anar a la conferència sense cap noció de com seria; suposo que per això em vaig sorprendre tant (positivament i negativament). A través de la seva història personal i de la lectura d’un capítol del seu primer llibre, Dupeyron ens va invitar a la reflexió de conceptes que, segons ell, tot i tenir una importància essencial al nostre dia a dia, tendeixen a passar desapercebuts.
Fent-ne una petita síntesi, va parlar de la cerca constant de la felicitat i de la utopia que representa, de la necessitat de trobar constants senyals per fer allò que ens mou i de la importància de pensar què hi ha més enllà dels dogmes establerts.
El seu missatge que, sense dubte va ser potent i em va provocar algun moment d’epifania i desconcert, estava ple de tòpics o, per dir-ho d’una altra manera, de frases recurrents als llibres d’autoajuda: «la vida se puede acabar para bien», «el miedo no existe», «disfruta a pesar del dolor» i un llarg etcètera.
Tampoc em va semblar que el missatge estigués transmès de la millor manera. Els constants insults i paraulotes (justificades pel ponent amb un «los que dicen palabrotas tienden a ser más sinceros») eren excessius, innecessaris i, tot i que ell s’hi referia com una manera d’empatitzar amb el públic, no tenien com a únic objectiu provocar riures fàcils?
No obstant això, sí, la conferència em va fer rumiar; sí, em vaig quedar amb la idea que l’important és el camí que ens porta als objectius i no aquests en si; i sí, estic d’acord que és més fàcil viure i prendre decisions si es té clar el que es vol, que es pot aconseguir i que es gaudirà entretant.
20/12/2024
Com ja és tradició, a ESCIUPFNews ens acomiadem de l’any amb la nostra selecció dels articles més destacats que hem publicat al llarg del 2024.
18/09/2024
Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.
27/05/2024
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Leave a message