El setmanari La República del diari El Punt Avui dedica un ampli reportatge a la gestió de residus, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus destinada a fomentar accions sostenibles per reduir els residus i modificar el comportament quotidià dels ciutadans en matèria de consum i producció. «Hauríem de retornar els envasos? Sempre és millor separar la brossa?», són algunes de les preguntes que s’hi plantegen.
El reportatge destaca l’activitat duta a terme des de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, amb l’objectiu de promoure la investigació, l’educació, l’establiment de xarxes de col·laboració i la generació de documentació, orientada al desenvolupament sostenible de productes i processos a escala internacional.
Pere Fullana i Palmer, director de la Càtedra, destaca: «Al nostre país, la majoria de la gent pren les decisions de bona fe i segons el que li han dit. Però el nivell cultural, pel que fa al medi ambient, és baix. No vull dir ni molt menys que l’educació ambiental a l’escola sigui deficitària. Passa sovint que els fills ensenyen als pares. Una altra cosa és que aquests nens, després, siguin activistes, que és el que ens convé. No hem de ser simpatitzants, hem de ser activistes».
El pasado 28 de marzo, Cristina Campos, investigadora de la Cátedra Unesco de Ciclo de Vida y Cambio Climático de ESCI-UPF, defendió con éxito su tesis doctoral en la Universidad de Cantabria.
On March 6th, students from the Master’s program in Sustainability Management, jointly offered by UPF-BSM and ESCI-UPF, participated in an educational visit to Barcelona’s Airport as part of the course "Carbon and Water Footprint."
Last month, the students of the Master of Science in Sustainability Management, jointly offered by ESCI-UPF and BSM-UPF, visited the Integrated Valorisation Plant located in Sant Adrià de Besòs to better understand the waste management treatment processes in the Metropolitan Area of Barcelona.
Leave a message